– De politiske utrolighetene gjør meg stadig mer ukomfortabel, sier norsk drittsekk, Kjell-Åge Rotnæs, fra en barkrakk i Bangkok, mens en thailandsk gledespike forgjeves prøver å lette på de politiske bekymringene hans.

Rotnæs forsøker fortviler å få smilet tilbake. (CC/baldpipepoint)

Kjell-Åge Rotnæs er bare en av mange norske drittsekker som er i ferd med å få ødelagt ferieturen til Bangkok av smålig politisk rettferdighetskamp. Nå vrir han seg på barkrakken på baren Mista Lova Lova i en av hovedstadens mange bakgater.

– Jeg som trodde jeg hadde planlagt den perfekte drittsekkferien. Venner, familie og jobben har alle fått tilsendt postkort hvor jeg forteller om prima windsurfing-forhold utenfor kysten. Jeg hadde booket hotellrom midt i red light district og jobbet lenger med å utvikle et dekknavn til hotellregistreringen. Hvordan skulle jeg også forutsette politiske uroligheter? sukker Kjell-Åge Rotnæs alias Dr. Ozzy Osborne.

UD svikter
– Jeg klarer ikke å finne mye glede i gledespikene på en dag som denne, dessverre. Men mest av alt er det synd på de fantastiske thailenderne som er helt avhengig av turismen fra drittsekker som meg, sukker Rotnæs.

Nordmannen opplever den politiske situasjonen som både uoversiktelig og kaotisk.

– Ikke minst synes jeg det er vanskelig å ta stilling til hvilken av partene som har rettferdigheten på sin side. Og her er drittsekker som meg i en spesielt utsatt posisjon, siden vi ikke har evnen til empati.

Rotnæs mener at UD kunne gjort mer for drittsekker som han.

– Det er ikke vanskelig å se et mønster hvor drittsekker blir systematisk underprioritert i utlandet. Det er sørgelig liten respekt for slike som oss, som regner som en vellykket ferie å drepe sjåføren sin, ødelegge andres liv med narkotika og utnytte ressursvake unge jenter i en vanskelig situasjon.

Tagged with →