Holdningskampanjen “Flått Diaries” promoterer flåtten som mystisk, romantisk og uimotståelig sexy. Leder for Norsk Skogeierforening, Jostein Haugan, hevder flåtten er et misforstått vesen, tvunget til å leve på samfunnets skyggeside.

 

Slik skogeierne liker å forestille seg flåtten (sterkt forstørret). (Flickr/CC/A1costumes)

Flåtteksperter advarer nå om ny rekordsommer for flåtten. OK beveget seg til de sørlandske skoger for å undersøke situasjonen. På Tromøya vandret vi i krattskogen med leder for Norsk Skogeierforening Jostein Haugan.

– Samfunnet har omskapt flåtten til et slags misfoster. Vår nye kampanje forteller hvor fascinerende og uutgrunnelig flåtten egentlig er.

– Fascinerende?

– Ja, vi ønsker at folk skal omfavne de romantiske og, ja, sexy sidene ved flåtten. Den er ikke akseptert av storsamfunnet og må oppholde seg i skogen. I skjul med sin legning, den evige trangen etter menneskets livsessens – varmtflytende blod.

– Er det rett og slett vampyrbølgen dere ønsker å surfe på?

– Vi mener at det er dem som surfer på vår bølge. ”True Blood”, det er jo flåtten, det. Vampyrer finnes jo ikke, burde het “False Blood”.

– Au, der ble jeg bitt! Hva skal jeg gjøre?

– Ingen problem. Da må du raskt vri den ut av huden med fingertuppene. Og viktigst av alt: Bor den gjennom hjertet med et krusifiks dyppet i vievann.

Tagged with →