Simen Sætherback poserer "liksom-folkelig" på sitt Facebook-profilbilde. (Flickr/CC/skycaptaintwo)

Simen Sætherback poserer

I en vending som ryster norsk Twitter-intelligensia har en av Alexander Rybaks heftigste kritikere, Simen Sætherback, nå snudd. Deltidsskribenten i Morgenbladet går nå ut med aktiv og helhjertet støtte til den norske Grand Prix-yndlingen.

Opplysningskontoret møter Sætherback over en koffeinfri dobbel latte macchiato mokka. Før han har rukket å smake kaffen har han sendt tre twittermeldinger til støtte for Rybak. I tillegg til en mer enn dobbelbundet melding om Nina Witoszek.

– Jeg var en versting innen sjangeren. Selv om jeg lenge vurderte å legge meg i “har ikke fått med meg denne Rybak, jeg, står ikke noe i Monocle og Weekendavisen om ham”-leiren, medgir Sætherback som hadde skapt seg litt av et navn som Rybak-kritiker på et flora av web 2.0-portaler.

– Jeg kunne ligge våken langt utover natta, mens jeg lette etter slagferdige Facebook-status mot Rybak. Først var jeg tilbakelent underfundig. Til slutt var jeg utagerende aggressiv. Regner med at dere også ble retwitret ”Dypp ham i sjokolade og adopter han bort til Arve Juritzen.” Joda, det var meg. Etter hvert innså jeg at jeg hadde kastet bort mye tid på å fortelle folk at de kastet bort mye tid, sukker Sætherback.

– Og så hørte jeg sangen… Tre minutter og 34 sekunder med upastaurisert livsglede. Mine sanser spratt omkring i hypofysen som Rybaks lekne dansere. Riktignok har jeg twitret mye negativt om Ari Behn også, men han Alexander Rybak, han er fanden meg en lysfontene!

Sætherback har prøvd å få en artikkel på trykk i Morgenbladet som hyller Rybak, men foreløpig uten hell.

– Selv ikke en sak hvor jeg satte Rybak opp mot Derridas dekonstruktivistiske semiotikk ville han silkeonanisten av en samfunnsredaktør ha. Heldigvis har jeg en egen Derrida-blogg som jeg kunne publisere den på.

Sætherback må skynde seg videre til en ny kaffeavtale, men før han går ut av døren legger han hånden på jakkemerket med Rybak som Che Guevara og sier:

– Jeg kan med hånden på hjertet si at mitt håp om at Alexander Rybak går videre til finalen i Melodi Grand Prix er større enn at enn at Aung-San Suu-Kyi blir løslatt fra fengsel. Det er gjerne både upolitisk og plumpt, men herrejemeni så godt det føles!

Tagged with →