Den norske fireåringen Karianne Treiders ekspressive påskekyllinger har tatt New Yorks blaserte kunstscene med storm. Nå spås hun en lysende fremtid innen objektinstallasjoner og konseptskulptur.

I GODT SELSKAP: Karianne Treiders "Fowl Play III" sees bakerst til venstre. (FOTO: Maria McKenzie/New York Art Review)

I GODT SELSKAP: Karianne Treiders "Fowl Play III" sees bakerst til venstre. (FOTO: Maria McKenzie/New York Art Review)

Etter at pappa Robert Treider forrige torsdag feilsendte et mms-bilde med Kariannes påskekylling som var ment for Kariannes mormor, Annemor Treider, men som havnet hos den New York baserte kunstkritikeren Maria McKenzie, er livet snudd på hodet for den lille Arendalsfamilien.

– Fire minutter etter at jeg sendte bildet ble jeg oppringt, forteller pappa Robert, som fikk sin livs overraskelse da det ikke var mormor Annemor, men en fullstendig oppspilt amerikansk kvinne i den andre enden av satelitten.

Siden har det gått slag i slag for vesle Karianne. To dager etter at McKenzie tok kontakt ble hun og familien fløyet til New York på det fasjonable galleriet Johs. Liebermans regning.

– Det var helt vilt, forteller mor Johaug (28). Bildene av Kariannes påskekyllinger ble solgt unna på ett kvarter. Vi har alltid visst at Kariannes påskekyllinger var flotte, men nå er også resten av foreldrene i Trøgstadmyra barnehage overbevist at vårt barn er ganske mye flinkere enn deres barn. Det er jo noe alle foreldre ønsker å få bekreftet.

Kurator ved Johs. Lieberman, Ashley Nodd, er ikke i tvil om Kariannes potensiale. -New York går sjelden av hengslene, men disse ekspressive, folkelige og livsglade kyllingene har truffet noe i byens Zeitgeist. Dessuten er de veldig Skandinaviske avslutter Nodd som ikke nøler med å trekke paralleller til storheter som Bergmann, Aune Sand og Ibsen.

Tagged with →