Jonathan Sylta (4) holder to utegående reporterne fanget i et norgesglass for å se hvem som snakker den andre i senk. Norsk Journalistlag advarer om at pressens frihet til improvisert tullprat på sommeren er truet.

Jonathan har bevisst ikke lagd hull i lokket for å unngå å høre på all pratingen. (Foto:OK)

Jonathan forteller OK at han kom over de to utegående reporterne på stranden hvor han ferierte med foreldrene sine. De to reporterne var i ferd med å lage fornøyelige, improviserte innslag til sine redaksjoner. Innslagene var ment som lystige skråblikk på nordmenns sommervaner.  

Den ene utegående reporteren hadde akkurat stoppet en eldre dame på sykkel og spurt “jasså, du er ute og sykler?” da Jonathan løftet ham opp og la han på norgesglasset sitt. Den andre utegående reporteren var i ferd med å fortelle at badetemperaturen fortsatt var den samme som for en halvtime siden da Jonathan kom over ham.  

Moren til Jonathan avviser overfor OK at det ligger noe politisk bak bortføringen. Hun tror han bare nysgjerrig på hva som ville skje om han puttet de to pratmakerne sammen i et glass og sier at Jonathan pleier å slippe utegående reportere løs når den ene har snakket den andre i senk.

Norsk Journalistlag ber om nåde for de to utegående reporterne og viser til Den europeiske menneskerettskonvensjonen om medias rett til å plage livet av tv- og radiopublikum bare fordi det er sommer:

– Sommeren skal være et kjærkomment avbrekk fra alvor og samfunnssammenhenger – også for journalister. Skjebnens ironi er at begge reporterne har gått sin utegående reporter-skole i programposten “Norgesglasset”.