Norsk UD sender i dag et takketelegram til Jerusalem Post, der de takker for den siste tidens “konstruktive tilbakemeldinger” på svakheter ved norsk kultur. – Vi er takknemlige for at israelsk presse har gjort oss oppmerksomme på at vi er en barbarisk nasjon av uintellektuelle rasister, sier førstekonsulent i UD Bjørnar Brandtzæg.

bildetekst

- Norge og Israel har hatt et spesielt vennskap helt siden vi hjalp dem å skaffe seg atomvåpen, utdyper Brandtzæg. - Jeg ser ingen grunn til å la en juniorminister fra Nasjonalsosialistisk Venstreparti rokke ved dette.(Lettere manipulering av foto av phragmagraph/Flickr/CC)

– Vi har dessuten tydeligvis hatet jøder i alle disse årene uten å være klar over det selv. Det er virkelig bemerkelsesverdig, sier Brandtzæg, som lover at Norge skal ta seg skikkelig sammen.

UD lanserer nå prosjektet Nasjonal Reisning, som innebærer at vi skal heve oss til israelsk dannelsesstandard innen 2012. En sentral del av prosjektet består i at Norge skal lære dannelse og innenrikspolitikk av ledende israelske politikere og samfunnsaktører. Journalister fra Jerusalem Post skal undervise norske kolleger i presseetikk. Videre har Israel sagt ja til å hjelpe Norge til å bygge en 100 km lang mur rundt et lite område i Øst-Finnmark, der den samiske befolkningen etter planen skal interneres. Israelske militære skal også undervise det norske forsvaret i dannet og ubarbarisk krigføring, blant annet ved å informere om de gunstige humanitære effektene av å dynke skoler i hvitt fosfor.

Brandtzæg forteller at det var Israels uslitelige evne til å framstille hver eneste kritikk av den israelske staten som et forstadium til industrielt massedrap på alle verdens jøder som gjorde utslaget. – Det er ingen ting som skaper sympati som en skikkelig “drama queen”, sier Brandtzæg. – Til slutt måtte vi bare gi oss ende over for sjarmoffensiven.

Norge kritiseres også for at vi forventer ting av Israel som vi ikke forventer av andre. – Vi beklager dypt at vi har hatt urimelige forventninger til Israel. Fra nå av er våre forventninger til Israel offisielt på nivå med Kina, Zimbabwe og Nord-Korea.

———————————–

Mer om israelske krumspring her

Tagged with →