MOT NY GULLALDER: Kulturminister Trond Giske lover politisk handling for at ikke Alexander Rybaks seier skal skusles bort. /ILLUSTRASJON: Opplysningskontoret)

MOT NY GULLALDER: Kulturminister Trond Giske lover politisk handling for at ikke Alexander Rybaks seier skal skusles bort. /ILLUSTRASJON: Opplysningskontoret)

 

Mens ordførere land og strand rundt bevilger opptil førti tusen kroner til oppgradering av grisgrendte messehallers toalettavlukker for å posisjonere seg i den nasjonale kampen om neste års MGP-sirkus, ser Destinasjon Norge på muligheten for å redisigne verdenskartet slik at også Norge får sin velfortjente plass i solen.

– Etter at Alexander Rybak nå har satt Norge på verdenskartet, vil vi forsøke å få til et spleiselag med staten for å utstyre verden med nye verdenskart, forteller førstekonsulent i Destinasjon Norge, Ine Monsen (23) til Opplysningskontoret. – Vi får ingen målbar Rybak-effekt med norgesløse kart, forklarer Monsen som allerede har engasjert  statens kartverk til å utrede hvordan Norge skal fremstilles på de nye verdenskartene. – Vi ser for oss En litt mer fremtredende posisjonering, noe ala de store kulturnasjonene Tyskland og Frankrike, og gjerne med en gøyal farge og en tiltalende ytre glød.

EU-imponert

Også utenfor Norges grenser har Norges nye posisjon i verden blitt lagt merke til. Lobbyister i Brüssel jobber nå intenst med å la EU få ta del i Norges glans ved å legge seg flate for norsk kultur, norsk sjølråderett og norsk folkesjel.

-Det er en voksende aksept i EU-systemet for å reforhandle avtaler slik at Norge kan bevares som en integrert men selvstendig krumtapp i det europeiske prosjektet, forteller lobbyist Jacques Matteus (54). -Vi har forlengst gitt opp å få tak i oljepengene, men håper nå på litt goodwill på kultursiden. Europa trenger ett sterkt Norge til å vise vei i en forvirrende verden, sier Matteus, som avslører at han er spesielt svak for det visjonære “Rock City” i Namsos. – Det kommer til å forandre måten Europa definerer kultur, og hadde ikke vært mulig noe annet sted enn i Norge, avslutter han.

Lokalt initiativ

Også på lokalpolitisk plan foregår nå en storstilt idedugnad i kjølvannet av Rybaks 12-er tsunami i Moskva. Flere kommuner ønsker å etablere “Rybak-ruten”, en opplevelsesrute fra Nesodden i sør til Nordkapp i nord.

– Vi ser hvilken suksess “kyststien” har blant tyske bobilturister og mener vi kan toppe dette med Rybak-anbefalte landemerker også langs langt mindre farbare veistrekninger, sier initiativtaker og lokalhistoriker fra Nesodden, Håvar Heffnes, til opplysningskontoret. 

– Så langt har kun Halsa kommune meldt om et konkret prosjekt, nemlig å grave opp liket av “Free-Willy” spekkhuggeren “Keiko”, kutte det i småbiter og selge dem sammen med “Fairytale” singelen til passerende turister (Les mer om Halsas visjonære prosjekt her), men vi har flere andre lokale prosjekter på gang, avslutter Heffnes som legger til at Scandinavian Design Group umiddelbart tente på ideen og tilbød seg å utforme spesialdesignede Rybak-veiskilt langs ruten for en slikk og en ingenting. 

Kulturminister Trond Giske summerer det hele opp på denne måten:

– Aldri har så mange hatt så få (kun Alexander Rybak, red.anm.) å takke for så mye. Jeg kan ikke love annet enn blod, svette og tårer, men vi skal kjempe skulder ved skulder, i FNs møterom, i Afghanistans skyttergraver og i turistkontorer over hele Europa for at denne muligheten for en ny gullalder for kjempenes fødeland, Norge, ikke skal skusles vekk.

Opplysningskontoret tar i mot reaksjoner på Norges nye situasjon i kommentarfeltet under.

—————————————-

Mer om Norges-sjokket her:

Alle nordmenn så Rybak på TV , Norge ruster seg for neste års finale , Norsk kultur setter spor i Springfield , turistnorge påtatt beskjedne til rybakseier