Norge har lagt inn bud på 70 milliarder dollar på 100 såkalte phasere, kjent fra filmen Star Trek. USAs ambassadør Benson Whitney sier dette er et skritt i riktig retning. – Norge har likevel et stykke å gå før vi vurderer å fjerne dere fra “the axis of pacifist pussies”, sier han til Opplysningskontoret.

Håndholdt phaser demonstrert av 2. visumassistent ved den amerikanske ambassaden, Whitney Benson (foto: feastoffools/Flickr/CC).

Håndholdt phaser demonstrert av 2. visumassistent ved den amerikanske ambassaden, Whitney Benson (foto: feastoffools/Flickr/CC).

Phasere er kjent som et ekstremt effektivt våpen fra Star Trek-filmene. Våpenet kan få ofre til å bli stående helt stille og til å forsvinne i løse lufta. De kan også samle opp store mengder energi, som fungerer som en bombe som ødelegger alt innen en 50 meters radius når den slippes løs.

– Mange av oss trodde USA ville være fornøyde da vi kjøpte jagerfly fra Lockheed Martin til tre ganger konkurrentenes pris, sier førstekonsulent i Forsvarsdepartementet Bjørnar Brandtzæg. – Men de truer fortsatt med å legge ned NATO og selge skinnet vårt til russerne hvis vi ikke hoster opp mer penger til våpen. Vi håper at phaser-kontrakten gjør at de endelig lar oss være i fred.

USAs ambassadør Benson Whitney gir Norge betinget ros for phaser-kjøpet: – Vi er fornøyde med at Norge møter oss et stykke på vei. Men vi er fortsatt ikke helt overbeviste om at dere virkelig, virkelig verdsetter vårt partnerskap høyt nok. I en vennskapelig gest tilbyr vi dere derfor å kjøpe samtlige masseødeleggelsesvåpen vi fant i Irak for bare 200 milliarder dollar.