Gjerningsmannen skal være innvandrer og tidligere AP-medlem. Tross et manifest med islamske referanser, avviser et samlet politisk Norge at handlingene var politisk motivert. -Dette har selvsagt ingenting med islam eller Arbeiderpartiet å gjøre. Angrepet er åpenbart en gal manns verk, sier Siv Jensen.

(Illustrasjon: OK)

Ingen norske politikere ønsker å kommentere at gjerningsmannen beskriver seg selv som en konservativ muslim og etterlot et manifest preget av muslimske referanser. Det er heller ingen som ber norske muslimer om å ta avstand fra hendelsene eller terror generelt. I stedet ønsker politikerne mer demokrati og åpenhet og understreker farene ved at samfunnskritiske stemmer ikke slipper til i debatten.

Nekter å diskutere trusselen fra islam

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen avviser å snakke om trusselen fra islam etter hendelsene.

– Dette er ikke tid for et politisk ordskifte. Jeg kommer ikke til å ta i noen politiske spørsmål nå. Jeg er opptatt av at vi får litt tid til å få avstand fra disse brutale hendelsene, sier hun og oppfordrer om å utsette all valgkamp.

Jensen mener det også er helt irrelevant at gjerningsmannen hadde vært medlem av Arbeiderpartiet og minner om at han tross et periode som nestleder i AUF Oslo Øst ikke lenger er medlem av partiet.

– Først og fremst er dette en handling som rammer hele nasjonen, det rammer oss alle, sier Siv Jensen.

Tagged with →