Gullfeberen herjer. Alle er smittet. Snart skal vi få suksess. (Foto: Mon1que/Flickr/CC)

Gullfeberen herjer. Alle er smittet. Snart skal vi få suksess. (Foto: Mon1que/Flickr/CC)

Med seier over Tyskland kan nordmenn endelig legge samtidens kriser bak seg og igjen fokusere oppmerksomheten på å bli verdensmestre i fotball.

I sportsredaksjoner over hele landet sitter nå journalistene og leter etter ordspill omkring “best uten ball”. Valdres Vekeblad er imidlertid alene om betegnelsen “Grindheimaldo”. Grafiske designere lirker på illustrasjonsfoto med gummistøvler som klatrer på Fifa-rankinger. Kommentarorer vil tulle med at Snåsamannen var involvert. Kommentatorer vil på ramme alvor spekulere i om Snåsamannen var involvert.

Arbeidstakere forbereder forklaringer av “rettvendt i mellomrommet” for kolleger som fortsatt vil synes at “å se 22 menn løpe etter en lærkule er nå litt tåpelig, da, spesielt med denne situasjonen i Gaza”. Lunsjrommets topp fem-morsomste sliper på Fredrikstad-dialekt. “Pælær, hehe. Pæælæær.”

Førsteamanuensiser i forskjellige ting vil uttale seg om Drillos kommunistiske teorier kunne fungert i det tidligere Sovjetunionen om overgangene hadde sittet bedre. Studenter begynner igjen å skrive mellomfagsoppgaver om et eller annet med fotball og politisk teori. Reklameforsker Runar Døving forbereder kritisk leserinnlegg i navnet til Ingebrigt Steen Jensen. Lars Tjernås tar på seg skylden for Wimbledon-fiaskoen. Allah tar på seg skylden for Irak-fiaskoen.

Diplom Is produserer en ny årgang Drillo-is, mens Vinmonopolet stopper produksjonen av et større parti flasker med Lotthar Matthaüs-rosévin. De som hevder de så kampen er forbanna på TV2, fordi de faktisk ikke fikk sett kampen. Alle er enig om at betal-tv aldri kan få stoppe revolusjonens barn.

Gøy å leve. Drillo på tv.

Les mer her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.

Tagged with →