Nobelkomitéen fortviler etter at nettsiden deres er blitt hacket. Den fartsfylte lesermagneten er nå helt ugjenkjennelig.

(Faksimile: www.peaceprize.org)

Informasjonsrådgiver i Nobelkomitéens nettredaksjon, Bjørnar Brandzæg, viser OK datahackernes herjinger.

–  Her ser vi at siden helt tydelig er hacket. Alt det gøye er jo fjernet. Nå er det bare kjedelige taler og cv’er. Hvor er for eksempel ”Jakten på Geir Lundestads dialektmelodi”? Hvor er ”Fest spenna på Kaci Kullmann Five”, forteller en skuffet informasjonsrådgiver.

– Og her er jo bare originalversjonen av takketalen til kona til Liu Xiaobo. Ikke den elleville autotune-versjonen. Bildet av prisvinneren er byttet til et uflatterende 80-tallsbilde. Fun facts’ene om Alfred Nobel er borte, og det virker som noen har byttet ut Dalai Lamas takketale med noe surrete yinyang-greier, sukker Brandzæg.

Nettredaksjonen har nå skrevet en ilter internmail til Nobelkomitéen hvor de viser til tidligere advarsler om hva som kan skje når prisen deles ut kontroversielle personer.

– Neste år håper vi Obama får den igjen. Og at han der i Black Eyed Peas lager en ny “Yes, we can”-sang vi kan linke til. Helst med autotune.

Tagged with →