Gladmeldingen om den sterkt avtakende Monsen-influensaen har dessverre ikke nådd disse sædcellene som nå svømmer engstelig og hvileløst omkring i et reagensrør på Ullevål sykehus i påvente av å bli donert til lesbiske. (Flickr/CC/notsogoodphotography)

Forskere hevder nå at de influensaliknende symptomene som ble utløst av tildelingen av Fritt Ord-prisen til filosofen Nina Karin Monsen ikke er så dødelige som antatt. Faren for at Monsen personlig skulle sage av befolkningens tunger med den sløve enden av Fritt Ord-statuetten er nå nedjustert til et nivå som tilsvarer nettdebatt om verdig Melodi Grand Prix-vinner.

Forskere forteller nå at Monsen-influensaen allikevel ikke vil innebære at lesbiske befruktet av sæddonorer vil spontanabortere om Monsen bevilges ytterligere spalteplass i norsk media. Homofile landet over puster lettet ut over nyheten om influensaviruset allikevel ikke sletter “Mamma Mia”-soundtracket på iPoder. 

Dråpesmitte skal heller ikke føre til at en mister passordet til VG Netts debattsider.

– Neida, men vi har nå en prøveordning hvor Thomas Hylland Eriksen må godkjenne ferdighetsnivået når det gjelder fotballdommeravgjørelser og Paradise Hotel, forteller Tom Ketil Børde i VG Nett.

Det er nå på det rene at en 8-åring på Tomsvoll skole i Halden allikevel ikke ble mobbet fordi han hadde homofile foreldre, av elever godt skolert i Nina Karin Monsens 40-årige virke som filosof, men fordi han hadde en talefeil.

– Ja, det stemmer. Boken som barnet ble slått i hodet med, var ikke, som tidligere antatt, Nina Karin Monsens doktorgradsavhandling om personalistisk språkfilosofi ”Det elskende menneske, person og etikk”. Elevene hadde faktisk aldri hørt om Monsen. De visste for øvrig heller ikke at gutten hadde homofile foreldre, så nå frykter vi dessverre nye opptrinn. Men talefeilen er objektivt sett svært fornøyelig, så det blir ingen represalier overfor elevene, forteller skoleinspektør Rakel Hjorthaug til Opplysningskontoret.

Nå viser det seg også at romanfiguren Nina K. Monsen, som blir myrdet av en løpsk vibrator i Anne Holts nye bok ”Salige er de som tørster etter spalteplass”, allikevel ikke er basert på Fritt Ord-vinneren.

– Neida, neida, K-en står for Kari, altså Nina Kari Monsen, ikke Nina Karin Monsen. To forskjellige personer. Og hun mottar ikke Fritt Ord, men Fritt Mord-prisen i boka.

Styret i stiftelsen Fritt Ord har nå vedtatt å tildele seg selv Fritt Ords ærespris ”for å våge å være forfriskende kontroversielle”. Francis Sejersted, styreleder i alle foreninger som deler ut priser i monumentale bygg med pilarer, forklarer utnevnelsen i høytidstunge vendinger:

– Jeg sier som Voltaire: «Jeg er dypt uenig i det du sier, men vil til min død forsvare din rett til å motta statsstøttede priser for å si det”. Og som Jean-Jacques Rousseau sa: ”Det at en offentlig pris er kontroversiell, og skaper temperatur, og deles ut av Francis Sejersted, viser bare at den er riktig.”

————————-

mer om monsen her

Tagged with →