Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier at hun nå har rapportert inn alle private gaver hun har mottatt til Stortinget og skattemyndighetene. Blant de mer oppsiktsvekkende gjenstandene er hele Tomsvoll kommune i Nord-Trøndelag.

(Sp-bilder/CC).

Tomsvoll har vært i Navarsetes eie siden 2008, da Navarsete deltok i åpningen av det nye rådhuset i kommunen: – De ga meg en stor gullnøkkel til rådhuset, påpeker Navarsete. – Jeg kunne jo ikke ane at gaven ikke var til meg personlig, fremhever hun videre.

Navarsete understreker at hun har tenkt å skatte av kommunen, som skal ha en samlet verdi på 3.400 kroner.

Innbyggerne i Tomsvoll har vært helt ukjent med at de har tilhørt kommunalministeren i to år. Lokal taktekker Rodney Bryn (35) forteller likevel til Opplysningskontoret at de har vært mistenksomme en stund.

– Det har kommet mye fremmedfolk til bygda de siste par årene, understreker Bryn. – Vi syntes det var litt rart da det ramlet inn med både spåkoner, fargeterapeuter og zeninstruktører.

– Men det var vel først da vi så ei toillat, korthåra kjærring utføre flygende yoga i lotusstilling på Tomsvolltorget forrige fredag at vi skjønte at noe var litt i ulage, sier Bryn.

Blant de øvrige gjenstandene Navarsete har oppgitt, er en tarotkortstokk med lokale motiv fra Finnskogen og 2 kilometer av nye riksvei 235 gjennom Aurskog/Høland.

Tagged with →