Etter konsultasjoner med SP-leder Navarsetes zen-coach, har Regjeringen falt ned på en yin/yang-strategi i Hardanger-saken. – Ja, jeg kan bekrefte at regjeringen nå er både for og mot kraftlinje over Hardangerfjorden, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Regjeringens yin/yang-strategi sjøsettes i Hardangerfjorden. (Flickr/CC/Anleiten)

Fornøyde utkantordførere reiser jublende hjem til bygde-Norge etter at Regjeringen lover å snu 360 grader i Hardangersaken. Rådene skal ha blitt publisert i et internt rundskriv i Regjeringen med tittelen “Zen og kunsten å vedlikeholde en koalisjonsregjering”.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, du har reist land og strand rundt i sommer for å selge en løsning med kraftlinje over fjorden. Men nå vil du revurdere standpunktet?

–  Det handler om å ta tvilerne på alvor. Og å stå hardnakket på ett eneste standpunkt var veldig slitsomt. Det skadet både oppslutningen på meningsmålingene og ikke minst karmaen vår. Alle saker har som kjent to sider, og det er en grunn til at mennesket er skapt med to bein å stå på, sier Riis-Johansen.

– Er det Navarsetes zen-rådgiver som i praksis styrer norsk energipolitikk?

– Neida, vi vil forsatt ha gode, gammeldagse kraftlinjer. Zen-rådgiverens forslag om transcendentale kraftfelt har vi for eksempel forlengst forkastet. Det samme ble også Senterpartiet egen Per Olaf Lundteigens forslag om å transportere strømmen over fjorden med ferje i gamle norskproduserte bilbatterier.

Etter det OK kjenner til skal Jonas Gahr Støre i statsråd ha foreslått dialog mellom Regjeringen. Og Anniken Huitfeldt ha foreslått å endre navnet på Regjeringen til Regjeyinyang.*

* OK tar forbehold om at hun prøvde å si noe annet.

————————-

Følg utviklingen her

Tagged with →