Senterpartilederen aviser at det er noe galt i å motta 700.000 kroner av kraftselskaper i et valgår. – Vi er sikre på at en omfattende granskning vil avdekke at dette ikke var annet enn en serie personlige gaver gitt i bytte for politisk innflytelse.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil nå undersøke nærmere de tette båndene mellom SP og leketøysbransjen, i et forsøk på å forstå hvorfor Regjeringen har innført at alle kommuner nå skal ha egne maskoter. (Flickr/CC/Troms Arbeiderparti)

Kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft betalte henholdsvis 500.000 kroner og 200.000 kroner til Senterpartiet i valgåret 2009. Samtidig er olje- og energiminister Terje Riis-Johansen konsesjonsgiver for selskapene. Men partileder Navarsete avviser å kalle dette smøring.

– Jeg trodde de ønsket å støtte Senterpartiets arbeid for levende bygder, sier hun.

– Men styreleder i Troms Kraft er tidligere SP-topp Odd Roger Enoksen.

– Jo, det var noe kjent med det navnet.

– Hvordan kunne dette skje?

– Vel, dette lå ikke i kortene.

– Hvilke kort?

– Tarotkortene til zen-coachen min. Men han hadde rett i at dette skulle bli en uke hvor solen ikke bare strålte på steinbukken. Og så er jeg jo svært karakteristisk for mitt stjernetegn.

– Er dere ikke bekymret for å bli mistenkt for korrupsjon?

– Dette er jo bare tradisjonell senterpartipolitikk – bytteøkonomi. Hvis folk synes dette er så vanskelig, så får vi vel begynne den tunge overgangen fra jordbrukssamfunn til industrisamfunn, da.

Tagged with →