Jonas Gahr Støre avslører nå at hans nylige omvendelse til kristendommen skyldes et brennende ønske om å gå inn i konstruktiv dialog med Satan, mørkets prins.

Foto: Azrainman/Flickr/CC

– Gjennom mine samtaler på tomannshånd med Gud har jeg etter hvert oppnådd nær fortrolighet med Hans Overmørke Eksellense, Beelzebub, forklarer utenriksministeren.

Bilaterale rundeskysamtaler mellom Himmel og Helvete skal være rett rundt hjørnet.

Støre har stilt beinharde krav i forhandlingene: – Jeg vil understreke at Norge forventer at Satan tar avstand fra vold, brenning og pur faenskap og anerkjenner det godes rett til å eksistere. Partene må erkjenne at sluttresultatet av dialogen må være ett Helvete og én Himmel som sameksisterer innen internasjonalt anerkjente grenser, slår Støre fast.

Dialogstrategien skal allerede ha gitt betydelige resultater. – Gjennom konstruktive samtaler har vi fått Satan til å trappe ned til seks landeplager og til å begrense avspillingen av Didrik Solli-Tangens siste til tirsdager.

Støre er særlig fornøyd med at Belzebub har gått med på å senke temperaturen i Helvete med 3 grader.

– Her har vi virkelig gjort en forskjell, sier Støre. – Mellom femte- og fjerdegradsforbrenninger.

Støre er opptatt av å bygge ned fordommer og knuse myter om Helvete. – Helvete er slett ikke så ille som alle vil ha det til, sier utenriksministeren.

– Det er et ideelt sted å følge utviklingen løpende. Faktisk er det en absolutt nødvendighet å holde seg løpende for å unngå brannskader, påpeker Støre.

Støre har også hatt anledning til å løse gamle diplomatiske floker i Helvete. – Sammen med den britiske eks-statsministeren Neville Chamberlain er vi i ferd med å spikre en avtale der vi gir Polen tilbake til Tyskland mot et løfte om ukentlige dialogmøter med Hitler.

Som motytelse for Satans imøtekommenhet har Støre gått med på å la Norge gå til Helvete: – Et lite offer for en ny kosmisk orden, avslutter utenriksministeren.

Tagged with →