Kontroll- og konstitusjonskomitéen er nå ferdig med å late som om de er sjokkert over at Frp vil sende ut flest mulig store og små asylsøkere på kortest mulig tid.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) fulgte opp med å gi inntrykk av at han bryr seg filla om annet enn hvor raskt det er mulig å få flest mulig asylsøkere på hodet og ræva ut av landet fortest mulig.

– Ingen kunne gjort dette bedre enn meg, men kanskje kunne jeg gjort det litt bedre. Okeida, jeg snakker ikke så godt afghansk og kanskje det har glippet litt. Jeg legger meg flat. Paddeflat, sa Anundsen i kveldens høring. – Kan jeg gå nå?

– Det er veldig alvorlige ting som har kommet fram, sier Venstres Abid Raja. – Veldig alvorlige. Mye kan faktisk tyde på at Fremskrittspartiet er et parti som ikke liker innvandrere særlig godt, at de helst ønsker dem ut av landet og at politiet kan ha hjulpet dem med dette, sier representanten for partiet som med åpne øyne sørget for å innsette landets mest innvandrerfiendtlige parti i regjering.

Landets politiske kommentatorer, hvorav samtlige er fullstendig innforstått med at Fremskrittspartiet gjennom hele sin eksistens intenst har mislikt flyktninger og asylsøkere, uttrykker i kveld liksomvantro over at partiet har forsøkt å sende ut flest mulig flyktninger og asylsøkere.

– Dette er uproft, skandaløst og et demokratisk problem, sier VGs Hanne Skartveit. – Men mest av alt fryktelig morsomt, avslutter hun og griper etter popcornposen.

 

(Foto: Børge Sandnes, FrpMedia. Wikimedia Commons)