Glede ble til skuffelse da opprørere plyndret mumier på arkeologisk museum: Trodde de hadde snublet over et møte i Mubaraks kabinett.

Tut-Ank-Tut (1514). (Foto: aforestfrolic/CC).

En gruppe demonstranter trodde de hadde fått en historisk mulighet i fanget da de i går fikk øye på en gruppe ubevegelige, eldgamle menn inne i en offentlig bygning.

– Vi mente vi dro kjensel på flere av Mubaraks ministre, og skjønte at dette kunne være vår sjanse. Vi bestemte oss der og da for å gå til frontalangrep, forteller demonstrant Adnan al-Aswad.

De stormet inn i bygningen og kastet kroppene ut på gata. Skuffelsen var stor da det etter en stund viste seg at det ikke var Mubarak og hans ministre, men ti 1500 år gamle mumier.

En av mumiene, Tut-Ank-Tut (1514) sier til Opplysningskontoret at det var sårende å bli forvekslet med den forhatte presidenten: – Jeg sympatiserer jo egentlig med demonstrantene. Jeg husker vi sleit fælt med å bli kvitt det svinet Amenhotep i sin tid. Vi sparte ikke akkurat på hieroglyffene den gangen heller, skal jeg si deg!

Tut beklager at han likevel ikke har noe annet valg enn å kaste en forbannelse over Egypt: – Landet vil oversvømmes av padder, gresshopper og ukevis med svulstige, uinformerte sympatierklæringer fra en verden som egentlig gir faen.

– Og så er Jan Thomas på vei til Tahrir-torget, sier han.

Jan Thomas?

– Javisst. Fra nå av vil dette være kjent som lilla boblejakkerevolusjonen.

Tagged with →