Den lokale gutten Ole Flåttbergs (16) kommentar til Synne Starviks bloggpost ’”Sinte” muslimer: – Bare kødda!’ ble skrevet på mindre enn fem minutter, framkommer det i kveld.

Ole Flåttberg (16) - et vandrende retorisk masseødeleggelsesvåpen.

Ole Flåttberg (16) - et vandrende retorisk masseødeleggelsesvåpen. (Foto: Faboulousphotosbybrittany/Flickr/CC)

I den korte, men konsise meldingen skriver Flåttberg først ”dum blog”. Som om ikke dette skulle være karaktermord nok, føyer han til ”(…) fra en dum kjering”.

Professor i retorisk tautologi ved Høgskolen i Kvinesdal Bjørg del Piero klarer ikke å legge skjul på sin begeistring over Flåttbakkens kvasse penn: – Det er bare seks ord, men han får sagt så mye på så liten plass, sier hun. – Det er et sviende oppgjør med Synnes blogg, hennes intelligens og hennes kjønn på en måte som ville gjort Cicero grønn av misunnelse, framhever del Piero, som mener feilstavingen av ”kjerring” og ”blogg” er skjønnhetsfeil som ytterligere bidrar til kommentarens rufsete, autentiske sjarm.

Synne Starvik sier til Opplysningskontoret i kveld at hun fullstendig ble slått i bakken av kritikken: – Han treffer meg med kirurgisk presisjon på alle mine ømme punkter, medgir hun. – Jeg er normalt ganske hardhudet, men når jeg blir kalt ”dum kjering” med en ”dum blog”, kjenner meg avslørt, diskreditert og fullstendig robbet for selvtillit. – Det er bare å erkjenne at jeg har møtt min retoriske overmann, sier en nedtrykt Starvik, som nå tar seg en tredagers for å komme ovenpå igjen.