Inspirert av suksessen til movember lanseres nå døvember – en månedlang kampanje der ingen hører på hverandre. Inntektene dette av uforståelige grunner skulle kunne generere går uavkortet til døvesaken.

Ill. openclips/CC.

Ill. openclips/CC.

Spesialrådgiver Ingrid Brandtzæg i Norges Døveforbund regner med at hele Norge vender det døve øret til for en god sak i desember

– La hele Norge samles til en felles dugnad der alle snakker forbi hverandre i en hel måned samtidig som dette på uforklarlig vis genererer penger til døveforskning.

I døvember går veldedighet og moro hånd i hånd. Å slutte å høre på hverandre er ikke bare en god gjerning, det er gøy også, understreker Brandtzæg.

– På samme måte som movember kan være en kjærkommen anledning til å finne ut hvordan du ser ut med ansiktshår, gir døvember muligheten til å tune ut fra maset fra ektefelle, venner, sjefen og kona samtidig som du på en eller annen ubegripelig måte skaffer penger til en god sak.

For de mest ivrige er det ingen grunn til å vente til desember med å vende det døve øret til: Erna Solberg sparket i gang døvember allerede i forrige uke i en serie intervjuer om den nye formuesskatten.