Etter den senere tids funn av blonde barn i romleire, er det nå oppdaget mørke barn i Vesten. Sjokkerte land i den 3. verden krever nå barna tilbakelevert.

Iført denne uniformsliknende bekledningen ble Christian Strand i mange år paradert omkring i full åpenhet i det norske samfunnet.

Statsledere i land i Afrika, Asia og Latin-Amerika reagerer sterkt på funnene og har nå gått sammen om et felles opprop.

– Vi er sjokkerte over at barn fra den 3. verden er ført ut av landet og inn i Vesten. Dette ser ut til å ha pågått i et stort omfang og over mange år, uten at noen har ropt alarm. Samtidig som Vesten går av hengslene når to lyse barn er observert blant mørke. Vestlige land har historisk stjålet ressurser som olje, mineraler og kunstskatter fra den 3. verden, hvem hadde ant at de også stjal barna våre?

Statslederne viser til at internasjonale politimyndigheter er varslet og har innledet etterforskning.

Tilbakeføring

I Interpol tar de saken alvorlig.

– Utseendemessig skiller de seg sterkt fra vestlige barn. Og de vestlige foreldrene vi har vært i kontakt med kan ikke legge fram DNA-bevis på at dette er deres barn. Og da hjelper det lite at de samme vestlige foreldrene hevder de har oppdratt barna som sine egne, forklarer en representant fra Interpol som bekrefter at hjemsendelse av barn nå er i igangsatt.

– Hvordan reagerte barna på endelig å få komme hjem?

– De var selvsagt noe forvirret. Men det er ikke rart når de er blitt tvunget av sine vestlige ”familier” til å gi avkall på sine tradisjonelle seder og skikker og gå omkring og late som om de var vestlige.

Paradert omkring

President Joseph Mdgagnga fra Sierra Leone forteller til OK at han reagerte allerede i fjor da han var i Norge for fredsforhandlinger.

– Jeg skrudde på hotell-tv’en og så hvordan mørke barn og unge ble paradert omkring. Og det var åpenbart at vestlige bakmenn innkasserte penger på deres opptredener. Tenk hvor mye glede land i den 3. verden gikk glipp av ved å bli frarøvet personer som Christian Strand, Alexander Tettey og Vegard ”Short Cut” Olsen.