Morgenbladet-abonnent Sveinung Svanvik truer med å si opp avisen etter en sommer full av intellektuelle agurksaker. – Artiklene om Schopenhauers hete natt med glamourmodell og bibliotekbøker som bakteriebomber var dråpen, tordner han.

Sveinung Svanvik later heller som om han kan lese spanske El Pais enn å bli sett offentlig med en sommerutgave av Morgenbladet. (Flickr/Pedrosimoes7)

En svært oppbragt og lett solbrent Sveinung Svanvik møter OK over en chai latte på Litteraturhuset.

– Se her, sier han og blar ampert gjennom ukas utgave av den en gang verdige kulturavisen.

– “Monstermetaforene på vei til Norge!”, “Pimp essaysamlingen din på 1-2-3”, “Ironiske slagord-t-skjorter kanvære kreftfremkallende”. Og “Nymodernismens hotteste dekonstruksjonister” er jo bare en billedkavalde uten tekst!

Mellomfagsstudent Svanvik napper så ut Morgenbladets hyttebilag som viser hvordan Wittgenstein eksperimenterte med kalking av skifer på hytten sin på Skjolden for “bedre å invitere vårlyset inn på terrassen”.

– Men det verste er at overfladiske agurksaker er ikke er begrenset til Morgenbladet, snøfter Svanvik og holder opp det faglitterære tidsskriftet Syn og Segn med forsidesaken “Soleis kan gal bruk av genitiv s øydelegge ekteskapet DITT”.