Mens desperate hageeiere sliper sakser, hamstrer øl og forvandler sine elskede parseller til et Verdun i miniatyr, tar mordersneglene det hele med knusende ro.

Sneglene i hagen til Tudor nyter gode dager - enn så lenge. (FOTO:photogirl7/CC/flickr)

Sneglene i hagen til Tudor nyter gode dager - enn så lenge. (FOTO:photogirl7/CC/flickr)

-Snegler har ikke navn, ikke sjel og ikke bevissthet om en eventuell femte dimensjon, forklarer en snegle som av naturlige årsaker må forbli anonym. Sneglen som er en av årets 8000000000 kalver har funnet sitt paradis i hagen til Tudor Bergstien på Røa i Oslo.

– Mens Tudor er på ferie har vi svært gode dager på plenen hans, forteller en av de andre sneglene som heller ikke har noen bevissthet om sin egen eksistens, kunnskap om Morgenbladets syn på Jacques Derrida eller navn. De to er lykkelig uvitende om skjebnen som venter dem i det Tudor i løpet av de neste timene lander på Gardermoen og tar en taxi hjem for å inspisere hagen etter forsinket påskeferie i Thailand.

– Fordelen med å mangle sjel, tankevirksomhet, bredbåndstilgang, boliglån, pensjonspoeng og offentlig helsestell er blant annet at døden er uvesentlig. Du kan dra det så langt som å si at vi ikke engang kjenner konseptet. Ja, vi har jo ikke engang en rudimentær forståelse av livets gang, ler de to mordersneglene hjertelig i kor.

-Gi menneskeheten noen hundre år med billig sprit, store biler og 400 TV kanaler så kan hverken Tudor eller andre gjøre noe fra eller til. Vi, rottene og kakerlakkene er fremtidens vinnere, avslutter sneglene før de roper et tostemt “ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US