Lange rekker med monstermaster inntar nå Bergen sentrum. Mastene reagerer på at Stoltenberg har brutt en hemmelig avtale om at de skulle få returnere til sitt hellige land, Hardangerfjorden.

SLAGMARK: Bergen sentrum slik vi kjenner det har etter all sannsynlighet opphørt å eksistere.(FOTO: OK)

Bystyret i Bergen har innført unntakstilstand, og forskremte borgere flykter nå i hopetall fra de høyreiste mastene. Mastene har allerede skutt i stykker store deler av Bryggen, samt kjente og kjære landemerker som Ole Bull-statuen og Torget Music Pub.

Monstermastenes talsmast sier aksjonene er en reaksjon på at statsminister Stoltenberg nå har brutt en avtale som var inngått i hemmelighet. Avtalen gikk ut på at monstermastene skulle få returnere til sitt hellige land, Hardangerfjorden. Til gjengjeld skulle mastene forsyne Bergens-området med strøm til godt under markedspris. Forvirring av Terje Riis-Johansen ble kastet inn som en ekstrabonus.

Heimevernet har forlengst flyktet hals over hode, og de eneste som forsvarer byen er nå Skansens bataljon. Akkompagnert av larmende trommevirvler har de modige buekorpsguttene imidlertid ikke gjort synlige skader på de store jernstengene med sine tregevær. Heller ikke Brann-bataljonens taktfaste strilehets ser ut til å bite på distrikstsmastene.

TURISTFELLE: De ville redde Hardanger som turistdestinasjon, men traumatiserte bergensere innser at engasjementet har hatt en høy pris (Foto: OK)

Mange bergensere reagerer nå på at det folkekjære bysbarnet Gullars skal ha sluttet seg til opprørerne, noe han selv forklarer med at NRK Hordaland i ledtog med myndighetene frarøvet ham barndommen. Det bidrar heller ikke til å roe gemyttene at Leif Ove Andsnes har forskanset seg i Grieghallen og spiller “Valkyrenes flukt” for åpne vinduer.

Mastene skal nå være på vei mot Bergens Tidende, som de anklager for oppvigleri. Mastene har sverget å tilintetgjøre alt, “bortsett fra den fornøyelige Byside-redaksjonen”.