Spikermattepilates? Big beat spinning? Ukrainske vektkuler? Tror du dette er hotte treningsformer tar du feil. I høst skal alle ”slå i hjel” apekatter, i følge SATS.

FAT-BURN: Glade frognerkvinner brenner fett og slår ihjel apekatter til heftige rytmer (FOTO:OK)

En engasjert personlig monkey-slapper ved SATS Frogner, Håkan Bjurström, forklarer den nye treningstrenden slik:

-”Monkey-slap” er en modernisert og oppjazzet variant av Cuyachoguya-amazonindianernes  eldgamle”Ay-ay-ocibugoyo, cha-na-dadi”. Et rytmisk avlivningsrituale som markerer slutten på amazonapefangsten ved siste fullmåne før regntiden.

Gøy for alle

– Jeg har store forventninger til frognerdamenes evne til å leve seg inn i den stiliserte varianten av apedrapet, og, skulle noen være i tvil, dette er herlig trening som kombinerer styrke, koordinasjon og ”fat-burn capacity”, avslutter Bjurström og tar solid grep om treningsapen.

Utstyrsmani

For det er ikke bare frognerkvinnene som ser potensialet i monkey-slapping. Flere internasjonale utstyrsprodusenter er allerede ute med fargerike og ergonomisk balanserte apekatter i ulike vektklasser. På XXL merker man interesseeksplosjonen og er ikke i nærheten av å holde tritt med etterspørselen.

FARGERIKT: fargerike apekatter er tilgjengelige i flere vektklasser (FOTO:OK)

– Våre trendanalytikere hadde nettopp bestilt 10 000 stiliserte ukrainske gjødselbøtter, såkalte ”kettlebells” og 6000 pustende kevlarspikermatter da de første kundene plutselig forlangte NanoGore-Tex apekatter med lomme for apples nye iMonkey- Accelerometerbrikke, avslører innkjøpssjef Tarball Nilsen på spørsmål om hvordan kjeden så til de grader kunne la seg ta på sengen.

Monkey-slappingens bakside

Kritikere hevder at prisen for det nyoppdagede treningsopplegget er for høy. I følge regnskogfondet og non-profit organisasjonen Cuyachoguya-Watch har presset mot stammen og deres ritualer ført til kollaps i lokal infrastruktur, alkoholisme og hang til å kle seg i vestlige t-skjorter fra sent 80-tall.

SATS-kjedens pressetalskvinne Ninni Bestum avviser imidlertid at et lokalt kontraktørfirma på deres bestilling brant ned 100 000 mål regnskog for å lokalisere stammen.

– Vi får ikke 900 frognerkvinner til å ”slappe” apekatter uten å knuse noen egg, men 100 000 mål er å ta litt hardt i, sier hun lattermildt.