Ratko Mladic innser i dag at det “kan ha vært et feilgrep” å melde seg på den årlige Ratko Mladic-imitatorkonkurransen i serbiske Srpskrmrgbznice.

Ratko Mladic var blant favorittene til å vinne årets Ratko Mladic-imitatorkonkurranse. Foto: Wikimedia Commons

– Det er mulig det var litt overmodig av meg, men jeg følte virkelig jeg hadde en vinnersjanse denne gangen, sier Mladic til Opplysningskontoret.

Han synes det er “ergerlig” at dagens arrestasjon fratar ham muligheten til å vinne førstepremien, en drømmedag med Ratko Mladic.

Serbiske myndigheter avviser i dag at de lenge har visst hvor Mladic befant seg uten å foreta seg noe. Dette til tross for at Mladic har deltatt i populære serbiske realitykonsepter, som 71 Grader Massemord og Kvesternes kvester og har vært borgermester i Beograd i 15 år.

– Vi har virkelig ikke hatt den fjerneste anelse om hvor han har befunnet seg, sier førstekonsulent i serbisk UD, Bjrnr Brndtzgovic, som insisterer på at Mladic ikke har poket ham på Facebook på ukevis.

– Det er uansett ikke så mange som ser på TV i Serbia, påpeker Brndtzgovic. – Vi foretrekker å trekke på oss skinnjakkene, sette oss i et mørkt rom, drikke slivovic, røyke og surve over slaget ved Kosovo Polje i 1389.

Serbisk UD bekrefter i kveld at Mladic vil utleveres til krigsforbryterdomstolen, mot løfte fra verdenssamfunnet om en hjelpeforsendelse bestående av minimum to vokaler.