Etter at tidligere pave Johannes Paul i dag ble saliggjort, er presset på pave Benedikt. I Vatikanet er det stigende uro over at Benedikt nå har kommet til nr. 349 i boka “365 enkle mirakler for deg som vil bli helgen”, uten å ha fått til ett eneste ett.

Pave Benedikts kanintriks overbeviste ingen.

Foran en million mennesker på Petersplassen i dag måtte en presset pave ty til det urgamle kanin ut av hatten-trikset.

– Buuu, du drar jo bare kaninen gjennom et hull i hatten fra et skjult rom under bordet, ropte den skuffede folkemengden tilbake.

– Kom igjen! Gå på vannet! Helbred en syk! Luftakrobatikk! krevde tilskuerne. Etter hvert gikk ropene over til et taktfast “Juksepave! Juksepave!”.

Tidligere pave Johannes Paul ble saliggjort idet en syk nonne ble frisk etter å ha skrevet navnet hans på en lapp. Etter at en kvinne i dag sto fram og sa hun hadde blitt kvitt underlivssopp i samme øyeblikk som hun tenkte på hvor søt den lille polakken var med den hvite luen sin, er trolig helgenstatusen rett rundt hjørnet.

Presset er nå på Benedikt for å vise at han ikke bare er en annenrangs skrytepave. Kilder i Vatikanet OK har vært i kontakt med forteller om stadige forsøk på å levitere, å gå på vannet i badekaret og å redde stumpene av NAV-reformen. Alle skal ha mislyktes spektakulært.

– Spiritus Sanctus! Man skulle tro det var mirakel nok at alle har glemt at jeg var aktiv i Hitler-jugend, skal en frustrert pave ha betrodd en nær rådgiver.

På Petersplassen var det i ettermiddag skepsis til pavens stadige forsøk på å nå opp til forgjengerens nivå: – Jeg skulle ønske han kunne gjøre noe nyttig, som å få Get-boksen min til å fungere, sa taktekker Bernardo Branzegelli (38). – DET ville vært et mirakel.

Tagged with →