Kim Il Sungs bjørneklemmer er nå bare et fjernt minne for Kim Jong-il (Flick/CC/Yeowatzup)

Kim Il Sungs bjørneklemmer er nå bare et fjernt minne for Kim Jong-il (Flick/CC/Yeowatzup)

Etter at Nord-Korea i helgen skøyt opp en langdistanserakett har flere statsledere advart mot kommende atomkrig. – Ingen fare, dette er som når mine døtre smeller med dørene. Kim Jong-il trenger bare en klem og litt oppmerksomhet, sier USAs førstedame, Michelle Obama, som nå er på vei til Pyongyang.

Michelle Obamas klemmekampanje har fått bred internasjonal oppmerksomhet og har allerede gitt politiske resultater. Etter å ha klemt dronning Elisabeth skal dronningen både ha oppløst Commonwealth-unionen, gitt Australia tilbake til aboriginerne og sluttet å bruke de fæle brillene hun tidvis er avbildet med. Og hun skal ha klemt prins Philip for første gang siden prins Andrews unnfangelse.

Samtidig leter internasjonale folkrettsjurister etter relevante lovparagrafer for å forfølge den nord-koreanske rakettoppskytingen. Gjermund Giæver, NUPI-forsker og så å si ferdig med doktorgraden, lister opp de mulige alternativene.

– Det er ingen tvil om at de har laget et stort hull i ozonlaget. Og det i en tid hvor det internasjonale samfunnet har jobbet møysommelig med tetningen av det som tidligere var et ordentlig nedfalls atmosfærisk lag med hull både her og der. Heldigvis mest der.

Ikke nok med det, forteller Giæver:

– Det gikk også med en storfamilie med gjess. Og engleskolen til Märtha Louise har meldt inn en restanse på tre erkeengler og astrallegemenet til en medstudent som backpacket gjennom Sørøst-Asia.