Hele Norge hyller i kveld kronprinsesse Mette-Marit etter at hun i går tok på seg en kjole. – Hun har en unik evne til ikke bare å kjøpe stadig nye plagg, men også å ta dem på seg, sier motejournalist i Henne, Celine Brandtzæg.

Mette-Marit har også ved tidligere anledninger ikledt seg kjole. Foto: Snowflake2235/Flickr/CC.

-Man må bare la seg imponere over en kronprinsesse som med et klesbudsjett på noen skarve millioner og et en- til tosifret antall rådgivere klarer å gå inn i en butikk, velge opptil flere klesplagg, ta dem med seg og få noen til å betale, sier Brandtzæg.

– I verdensklasse

– Akkurat nå er det nok ingen andre i Norge, ja kanskje ikke i hele verden, som er like gode til å kle på seg kjoler som Mette-Marit, hevder hun.

Kronprinsessen ankom sjømannskirken i en rød kjole fra Valentino og en veske til 18.000 kroner. Klærne er anskaffet takket være en langsiktig, lukrativ sponsoravtale med deg og meg.

God samfunnsøkonomi

Brandtzæg mener dette er vel anvendte penger. – Når noen peker på at man kunne brødfø 600 somaliske barn i en måned på den veska, er det viktig å huske på at det knapt er noen i Norge som snakker så mye om at vi må utrydde fattigdom som kronprinsessen.

– Jeg vil faktisk gå så langt som å si at for henne er det å utrydde fattigdom det nye lilla, eller ihvertall det nye beige. Dessuten hadde det blitt enda dyrere hvis alle i Norge skulle kle opp hver sin Barbie-dukke, avslutter Brandtzæg.

“Kjempespennende” preken

Kjoleprestasjonen skjedde i forbindelse med åpningen av den nye Sjømannskirken i Miami, der en opprømt sjømannsprest prekte over bibelordet “det er vanskeligere for en person med dårlig motesans å komme inn i Himmelen enn en kamel gjennom et nåløye.”

Etter at Mette-Marit repliserte at prekenen var “kjempebra”,  “kjempeinteressant” og “kjempespennende”, ble kommentarene hennes straks tonesatt og innlemmet i den nye salmeboka, den protestantiske kirka tøyde litt på regelverket og fikk henne helgenerklært på stedet og det frammøtte pressekorpset måtte kollektivt behandles for nesegrus.

Tagged with →