Lugubert sex-forspill fra gamledager

Lugubert sex-forspill fra gamledager

Etter de store byfornyelseskampanjene i Oslo på 60, 70 og 80-tallet er det nå neppe mer en to-tre personer i hovedstaden som er avhengige av utedo for kroppslig vedlikehold. På landsbasis snakker vi kanskje om noen hundre hvis man holder hyttefolket utenfor. På samme måte er det svært få mennesker langs norgeskysten som livnærer seg av robåter fulle av død fisk. Til tross for disse ubestridelige fakta har den norske avant-garde seksualismen de siste månedene nettopp dreiet seg om disse nisjegruppene av befolkningen.

Noen vil hevde at det var på tide at de fire personene tilknyttet utedosexmiljøet i hovedstaden endelig fikk en film som tar deres fantasier på alvor. Gøril Mauseth fikk tross alt utløp for sine fiskefantasier i den nå herostratisk berømte “Brent av frost”, og hun representerer trolig et enda smalere segment.

En dekonstruksjon av disse scenene vil også kunne peke på at begge formidler en melankolsk lengsel etter en nå fjern fortid. Da boligknappheten rådde i landet i tiårene etter siste verdenskrig og alle drømte om sex i lune IKEA-senger, var utedoen et greit alternativ for karnale gleder. På samme måte hadde nok endel Lofotfiskere ett og annet i bakhodet de ikke fortalte kona si om da de kom hjem etter endt sesong. 

Dagens seksuelt aktive mennesker kan stort sett pule på første klasse. Aldri har en fornikerende generasjon hatt så gode kår for knull og bæng som dagens bortskjemte partnere. De kjødelig aktive har på mange måter fått sydd puter under ballene, noe som kan forklare lengselen etter de enkle samleiene i ulendt terreng. Vi kjenner samme mekanisme hos folk som har det så farefritt i hverdagen at de i pur kjedsomhet og lengsel etter livet kaster seg utfor en fjellskrent med fallskjerm på ryggen – uten noen bekymring for den åpenbart manglende plan-B.

Tenker man 50 år fremover og forutsetter menneskehetens fortsatte eksistens og samfunnets fortsatte fascinasjon for sex i foreldede og unødvendige omgivelser kan man se for seg følgende sex-scener i norske filmer i året 2058:

  • Sex oppå en 28″ kasse-TV
  • Sex på panseret av en bensindrevet bil på tomgang
  • Sex på en seng av videobånd fra VHS-filmer
  • Sex på toppen av en haug av fasttelefoner, CRT-skjermer og telex-maskiner
Så kjære lesere, alle dere som søkte etter “naken + skavlan + sex + utedo” i en eller annen form før dere dumpet hit, beklager å måtte skuffe dere. Fortsett søket og lykke til videre i letingen.

Stem på Bloggrevyen

Tagged with →