Meksikanske narkobaroner ankom i går Gardermoen for å møte helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen. Det er utsiktene til tidenes største narkokontrakt som bringer meksikanerne til Oslo.

– Etter at ministeren antydet at Norge ville dele ut gratis stoff til narkomane, har de blitt vår potensielt største kunde, sier narkobaron don Pedro Alcatraz.

Don Pedro Alcatraz er optimistisk foran møte med "el Salchicha" Hanssen.

don Pedro Alcatraz er optimistisk foran møtet med "el Salchicha" Hanssen.

Alcatraz har med en noe uvanlig gave til ministeren: – Vi antar at Bjarne Håkon, eller “el Salchicha” (pølsa, journ. anm.) som alle kaller ham i Mexico, er en mann av ære. Men alle som har sett en mafiafilm vet at vi ikke stoler helt på noen som ikke prøver varene selv. Vi har derfor tatt med noen ekstra gram koka som en slags velkomstgave, sier Alcatraz, som regner med en livlig kveld i Helse- og omsorgsdepartementets kantine.

Venstres Ola Elvestuen, som lenge har kjempet for utdeling av gratis heroin i dagligvarebutikkene, sier til Opplysningskontoret at selv om meksikanernes tilbud virker lovende, bør de ikke ta seieren på forskudd. – Her må alt gå for seg i ordnede former som ved et vanlig offentlig anbud. Flere andre leverandører er fortsatt med i racet, som Taliban og et marokkansk narkotikakartell. Ifølge Hallgeir Langeland er deres varer fullt på høyden med meksikanernes.

Den meksikanske narkobaronen legger ikke skjul på at Hanssen kan ha en stor framtid i narkotikabusinessen. – Han har alt en narkoboss trenger. Ubegrenset kapital og et sjarmerende, gutteaktig ytre som skjuler uant råskap. Det vil ikke ta lang tid før el Salchicha blir til don Salchicha, spår don Pedro Alcatraz.

Det er også planlagt en mottakelse i Justisdepartementet i forbindelse med den meksikanske delegasjonens besøk, som sammenfaller med departementets årlige julebord. Førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg understreker overfor Opplysningskontoret at det er viktig at statsforvaltningen kjenner til varene de skal dele ut til borgerne sine. Videre sier Brandtzæg: – Vi vil jo nødig gå i samme fellen som skandalejulebordet i Valhall, der man gikk tom for godsaker før festen egentlig var i gang.

Stem på Bloggrevyen