Norsk presse, som i dagevis har vært samlet ved fjellet Mannen i Rauma, avslutter nå livedekningen. -Før Regjeringen skrinlegger de foreslåtte kuttene i pressestøtten, vil vi ikke formidle én eneste melding om nye steinbevegelser til det norske folket.

Skjermbilde 2014-10-28 kl. 22.32.37Mens journalistene skrur av infrarøde kamera, for å filme om natta, og avbestiller vindmaskiner, for å blåse bort tåke, beklager leder i Norsk journalistlag, Thomas Spence, at de er nødt til å gå til så drastiske tiltak.

– Et ras på Mannen vil være en månelanding for norsk presse. Det ville være tragisk for oss journalister om vi ikke fikk dekket det. Men våre tanker går først og fremst til våre seere og lesere, som nå blir tvunget til å fylle dagene sine med annet enn døgnkontinuerlige oppdateringer fra Mannen.

Uavhengig 4. statsmakt

Spence mener at ballen nå ligger hos Regjeringen.

– Vi ser ingen annen måte å rette søkelyset mot Regjeringens brutale kutt i pressestøtten. Endelig vil folk få opp øynene for akkurat hvorfor vi trenger en uavhengig og demokratisk 4. statsmakt, sier han.

– Det er vanskelig å si om etterslepet på vedlikehold av norske fjell skyldes den ene eller den andre regjeringen. Men bare en fri presse – subsidiert av Staten – kan komme til bunns i det.

Splittet geologmiljø

Samtidig har det oppstått full splittelse i det norske geologmiljøet. Geologene som monitorerer Mannen blir kraftig kritisert av sine egne.

– Vi mener sensasjonshungrige geologer skaper inntrykk av at fjellet snart skal rase, for å kunne sole seg i medienes søkelys. Vi har sett det samme tidligere med leirras i Trøndelag, og dette er en trend vi ikke liker.

Geologene som undersøker Mannen avviser fortvilet anklagene.

– Våre prognoserer har til nå vært entydige. Men siden raset enda ikke har kommet, har vi etter hvert begynt å mistenke Norsk journalistlag for å helle superlim i sprekkdannelsene – i håp om å forlenge pressedekningen.

Kommunemotto

Ellers i saken har Rauma kommune i et hastevedtak omgjort kommunens motto fra ”Enig og tro til Mannen faller.”

Tagged with →