SV diskuterer idag norsk militær deltakelse i Libya. Kritikere internt mener FN-mandatet er overskridet. – Joda, men vi har fortsatt mandat i Obamas fredspris, hevder SV-ledelsen.

Gaddafi er fryktet for sin ondskap, men beundret for sin kreativie klesstil. Her har et salatblad blitt til kartet over Libya og noen dekorative militære utmerkelser gir klasse til en alminnelig t-skjorte. (Wikimedia Commons/Richard Stuckert)

SV-leder Kristin Halvorsen avviser den interne SV-kritikk internt mot fortsatt krigføring i Libya.

– Før Norge kunne følge etter USA og delta i Libya-intervensjonen var det avgjørende for oss å ha et internasjonalt mandat i ryggen.

– Du tenker på resolusjonen i FNs Sikkerhetsråd?

– Nei, jeg tenker på fredsprisen til Barack Obama.

– Fredprisen?

– Ja, etter at Norge ga Nobelprisen til Barack Obama kunne USA endelig legitimt sette i gang enda en krig i Midtøsten. Ja, for fredens skyld, altså, forklarer Halvorsen.

Nobeltale

– Hørte du ikke hva mannen sa i Nobeltalen sin, han snakket jo utelukkende om krig som middel for fred. Nå gir vi ham en ny mulighet til å skape fred. Du så vel hvordan han drepte Bin Laden. Nå gjenstår det bare å drepe resten av disse hersens islamistene.

– Men er det ikke galt å drepe?

– Ja, det er jo nettopp det vi forteller dem. For å få dem til å forstå at det er galt å drepe. må en noen ganger ta sterke virkemidler i bruk. Og så har det en preventiv effekt. Da tenker de seg nok om neste gang de prøver å drepe oss.

Tagged with →