14 år gamle Bjørnar fra Aurskog/Høland var ifølge moren Reidun Ståltun “hekta på onani”. Men alt endret seg etter at han ble underlagt et strengt regime med oppbyggelig og kjønnsløs ungdomslitteratur.

Bjørnar Ståltun leser nå bare oppbyggelig litteratur (Foto: CC / http://flickr.com/photos/sugarpond/2503679634/).

Bjørnar Ståltun leser nå bare oppbyggelig litteratur (Foto: CC / http://flickr.com/photos/sugarpond/2503679634/).

– Bjørnar var hekta på det Norske Samlagets ungdomsbøker, som bare inneholder bannskap og kopulering. Det gikk jo som det måtte gå. Bjørnar bannet som en full Ivar Aasen på bordell og det var onani seint og tidlig.

Reidun skjønte at her måtte noe gjøres. – Vi brente alle Samlaget-bøkene på et bål i bakhagen. Så satte vi Bjørnar til å lese Sofies verden, Frøken Detektiv, alle fjorten “Christy”-bøkene fra Lunde forlag og faktaboken “Verdt å vente på” av Øivind Benestad.

Forandringen har vært oppsiktsvekkende. – Bjørnar har nå tatt opp igjen gamle fritidssysler fra barndommen, som herbarium, 4H og frimerkesamling. Han tar seg nå bare unntaksvis nedentil, og nesten alltid i hygienisk øyemed.

– Vi har fått den lille gutten vår tilbake, sier mamma Reidun lettet, og fortsetter: – Det ser faktisk ut til at Bjørnar skal få gå gjennom puberteten uten å tenke på sex og jenter i det hele tatt.

Stem på Bloggrevyen

Tagged with →