Den lettere tunghørte Aurskog/Høland-trubaduren Eirik Brødmark (53) uttrykker sjokk og vantro over at flere faste tilhørere nå står fram og åpent kritiserer tolkningene hans av en rekke Eric Clapton-slagere.

Eirik Brødmark gir seg ikke på det vanskelige partiet på "Tears in Heaven" hjemme på låven (Foto: roelfus/Flickr/CC).

En dypt konsentrert Eirik Brødmark nekter å gi seg på det vanskelige partiet på Tears in Heaven. Foto: Roelfus/CC/Flickr.

Linda Grung (27), bartender på puben Tømmerkoia i Aurskog/Høland, påpeker overfor Opplysningskontoret at Brødmarks versjon av “Cocaine” er spesielt redselsfull. – Selv for meg som er tonedøv er versjonen såpass svak at jeg har blitt nødt til å ta det opp med HMS-ansvarlig her på puben. Og nei, Eirik, refrenget går ikke ”she don’t like, she don’t like, she don’t like croquet”.

Hilde-Monica Olsen-Fosterelv (29) sier i en kommentar at Brødmark flere ganger har takket henne for at hun alltid blir sittende til stengetid for å høre hele hans utvidede versjon av ”Wonderful Tonight”. – Eirik tror det er fordi jeg synes tolkningen hans er rørende og stemningsfull, men jeg sitter der vel først og fremst fordi jeg er alkoholiker og ingen andre vil servere meg når jeg er såpass drita, sier Hilde-Monica.

Dørvakt Steven Gudvangen (32) er på sin side rystet over nivået på Brødmarks tolkning av ”I shot the sheriff”: – Eirik prøver å spille reggae med rytmesansen til en Titten Tei på speed. Hver dag før jeg går på jobb ber jeg Gud om å gi meg tinnitus så jeg slipper å høre ett sekund mer fra den talentløse nøtteskrika. – Hvis Clapton er Gud er Eirik Brødmark Satan, avslutter Gudvangen.

Brødmark slår tilbake mot kritikerne og anklager dem for lav trubadurfaglig kompetanse. – Okeida, så fusker jeg kanskje litt på fingerspillet på ”Tears in Heaven”. Men når jeg drar refrenget på den derre ”bacon donut please, Layla”, da rocker faan meg Aurskog/Høland.