Lokal kjenning, Gaute Dvergsdal, raser mot damebladet Elle fra sin faste plass på kroa i Drangedal. – Å kåre Karl Ove Knausgård til Norges mest sexy mann, er å legge listen for bad boys altfor, altfor høyt.

Bad boy Gaute Dvergsdal reflekterer over hvordan han skal skrive seks bind med sjikane. Men først lære å skrive. (Flickr/CC/Dwayney)

Dvergdal kaster livstrøtt på armene, mens han rister på hodet over Elles kåring.

– Før holdt det å ta på seg en skinnjakke, gå ubarbert og sjikanere andre. I verste fall kjøre motorsykkel. Nå må du ta på deg skinnjakke, gå ubarbert og sjikanere andre i et romanverk over seks bind.

Høye krav
Dvergsdal har problemer med å skjule hvor oppgitt han er.

– Litt utvikling er jo også vi bad boys klar for, men dette spranget var skikkelig overdrevet. Før trengte du jo ikke lese og skrive en gang, men nå må du ikke bare skrive, men skrive tusener av sider i året.

Han spytter ut snusen, tar en ny og bjeffer “jævla sossehomser” mot noen forbipasserende ungdommer.

– Selv har jeg mer enn nok med å henge med på nye muntlige sjargonger. Visste du at “brillejesuser” ikke lenger lar seg såre av å bli kalt “brillejesuser”? Det er visst en sånn nigger-greie. De har adoptert uttrykket og gjort det til sitt eget. “Lesehest” har visst også mistet sin brodd.

Skolegang
Dvergsdal forteller at han nå vurderer endelig å lære å lese og skrive.

– Drømmen er å ta en delfag på Høyskolen i Bø i etymologi. Visste du at det var læren om ordenes opprinnelse? Da skal jeg ligge helt i forkant innen slang. Det blir liksom fornærmelsen som aldri slutter å fornærme, siden det vi ta dem flere uker å forstå uttrykkene. Hehe, da skal de få, alle “mongopikkene”.

Tagged with →