Etter 51 år i morspermisjon føler Dagfinn Høybråtens mor Herdis (87) at hun har kommet til veis ende: – Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å gi Dagfinn en sunn og kristelig oppvekst, men nå føler jeg kanskje det er på tide at han står på egne bein, sier hun.

Herdis (87) satser nå på en karriere som syerske eller gangkone. Illustrasjon: Opplysningskontoret.

Herdis (87) satser nå på en karriere som kassererske. - Livet begynner ved 87, sier hun optimistisk til Opplysningskontoret. Illustrasjon: Opplysningskontoret.

Herdis kan fortelle at Dagfinn ikke alltid har vært like enkel å hanskes med. – Jeg husker godt da han hadde tenåringsopprøret sitt. Det var noen vanskelige timer, mimrer Herdis.

Høybråten kan ikke få fullrost sin mors innsats: – Det har vært veldig deilig å slippe å bli overlatt til seg selv når jeg kommer hjem fra jobb. Å bare ta på seg pysjen og legge seg foran peisen med en kopp kakao og høre mammas rolige stemme lese høyt fra Familien.

Hvis KrF får gjennomslag for å bruke oljefondet til betalt morspermisjon inntil barna er 67 år, kunne Herdis kost seg hjemme med Dagfinn i noen år til. – Men nå er det på tide å tenke litt på meg selv, sier hun, og avslører overfor Opplysningskontoret at hun alltid har hatt en drøm om å bli kassererske eller hermetikkarbeiderske. Hun vil også gjøre Dagfinns gutterom om til hobbyrom, så snart han kommer innom og henter Cliff Richard-plakatene sine.

KrF-lederen er fullt klar over hvor privilegert han er: – Et menneske trenger to ting: Jesus og mamma. Nå er det på høy tid at bedreviterne i regjeringsapparatet innser hva som er best for dem.


Tagged with →