Den lesbiske aktivisten Fiammetta Venner ble i morges utnevnt til ny pave for den katolske kirke. Pave Benedikt XVI så seg nødt til å kaste kortene etter å ha blitt utsatt for det Vatikanet kaller “et kupp” av Venner, hennes lesbiske partner og svensk TV. – Det ble håpløst for Vatikanet å ta opp kampen med en svensk mediegigant og to profilerte homofile samtidig, sier den tidligere paven til Opplysningskontoret.

Foto: sachman75/Flickr/CC.

Foto: sachman75/Flickr/CC.

Paven går av etter at STV viste en dokumentar der den katolske biskopen Dick Williamson benekter Holocaust. Ifølge et notat i Vatikanet har Venner og hennes lesbiske kumpaner tipset SVT om at Williamson er en ravende gal nazist, og lurt ham til å si det han mener. Ærlighet regnes for en dødssynd i den katolske kirken, der man er forventet å lyve, for deretter å be om tilgivelse gjennom skriftemål.

– Naziprestene har alltid vært en viktig del av den katolske kirken, sier den avgåtte paven, som nettopp har innlemmet den ytterliggående gruppen Williamson tilhører, SSPX, i den katolske fold av hensyn til kirkens enhet. – Men jeg har gitt dem klar beskjed om at all jødehets skal mumles på knapt hørbar latin. Her må det ha skjedd en glipp i våre interne rutiner, og jeg legger meg selvsagt flat.

Foreningen Norske Vestkantkonvertitter har tidligere protestert mot at fascistprester senker markedsverdien på deres katolisisme ved å gjøre den “dustete og umoderne“. Forstander Armand von Brøndbo sier til Opplysningskontoret i dag at han er fornøyd med endringene: – Det er vel ikke bare jeg som synes lesbiske er hakket mer sexy enn det seige, gamle skinnet.

– Jeg kommer til å savne lukta av røkelse som river i nesa, pavemobilen (bildet) og fløyelen i den store, myke hatten, sier den avgåtte paven til Opplysningskontoret. – Men det skal bli en lettelse å slippe å være ufeilbarlig hele tiden. For å være helt ærlig har fordøyelsessystemet mitt begynt å fuske litt den siste tiden. Og jeg har egentlig alltid syntes det Benedikt-navnet var en smule femi, avslutter paven.


Sjekk også hva Den Tvilsomme Humanist har å si om saken.

Tagged with →