Unge Leif Inge Onarheim sier han er ferdig med å brenne amerikanske flagg. Nå advarer han andre unge mot å tro at opprør nytter.

Unge Leif Inge Onarheim sier han er ferdig med å brenne amerikanske flagg. Nå advarer han andre unge mot å tro at opprør nytter.

19 år gamle Leif Inge Onarheim gikk fra å være ukjent Stordabu til å bli rikskjendis over natten etter at han fredag fortalte sin rystende historie til Opplysningskontorets Janne Karine Hompland. Nå fronter han en tverrpolitisk kampanje som har til hensikt å roe gemyttene før dagens varslede demonstrasjoner i Oslo sentrum.

– Etter at Erling Lae hentet meg ut av varetekt fredag kveld har livet mitt tatt en ny vending, forteller Onarheim. Erling tok meg med tilbake til kampsonen fra kvelden før og jeg fikk hilse på ofrene etter opptøyene som rystet det middagsmette Norge i grunnvollene.

Nittenåringen forteller med tårer i øynene om møtet med representanter fra den allerede økonomisk utarmede Reitangruppen som maktesløse måtte konstatere at kioskvinduet deres nesten var knust.

– Tenk at jeg var med på dette, sier Onarheim ettertenksomt. Det blir ikke lett å støtte Palestina når man ser hva slags pøbler som i selvmedlidenhetens navn støtter denne lurvete gjengen av lemlestede barn og fortapte fremtidshåp. Jeg skal gjøre det jeg kan for å fortelle ungdom av alle opphav at de tjener samfunnet bedre ved å gå tur i skogen, lære seg Squaredance eller handle kinaimporterte varer på sitt lokale kjøpesenter enn ved å bråke rundt i sentrum.

Også 15 år gamle Abbas al-Mahmoud har blålørdag i dag. Etter å ha løyet for sine foreldre om at han skulle til sentrum for å hjelpe en kompis med litt tagging måtte han istedet hentes av sin lettere opphissede og nokså autoritære far på politistasjonen fredag formiddag. Lørdag morgen falt dommen – tvangsgiftemål i en fattig provins i hjemlandet.

– Faen heller, sier Abbas. Nå får jeg ikke betalt tilbake det jeg skylder Norge for sin romslige vennlighet. Ytringsfrihet og forbrukslån kan jeg vel også se langt etter.

Erlling Lae, Abbas og Leif Inge er samstemte i sin appell til de unge. Opprør nytter ikke! Max Manus finnes bare på film. Verden er urettferdig og til slutt skal vi alle dø og dessuten er allting glemt om tusen år.

 

Les om Leif Inges erkjennelsesreise her

Les mer: om nye opprør

Les mer: Ikke alle er like samvittighetsfulle som Leif Inge

Tagged with →