"Tradisjonelt har zombier vært alt annet enn velkledde". Her i dovremakko og helseskjorte, fra filmen "Night of the Living Dead" (1968).

"Tradisjonelt har zombier vært alt annet enn velkledde," sier l'Orange. Her i Per Borten-inspirert Dovremakko og helsetrøye fra filmen "Night of the Living Dead" (1968).

Finanskrisa har slått inn for fullt i moteindustrien. I et desperat forsøk på å hente inn frisk kapital har den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen lansert en ny kolleksjon eksklusivt rettet mot zombie-markedet.

– Det ligger utrolig mye penger begravd blant norske zombier, og zombier har jo tradisjonelt vært alt annet enn velkledde, påpeker Hermansens kjendisstylist Bjørnar l’Orange. Han trekker fram filmen “Night of the Living Dead” (t.v.) som eksempel: – Selv i 1968 var vel ikke Dovremakko og helsetrøye særlig fresht, sier han.

Modeller fra Vår Frelsers Gravlund viser vinterens siste skrik.

Modeller fra Vår Frelsers Gravlund viser vinterens siste skrik. (Utsnitt/faksimile: Dagbladet.no

I en frekk helgardering retter Hermansen seg også inn mot det voksende vampyrmarkedet.

I en frekk helgardering retter Hermansen seg også inn mot det voksende vampyrmarkedet. (Faksimile: Dagbladet.no)

Hermansen hadde gravd fram flere zombiemodeller til kveldens visning på Oslo Fashion Week (faksimile fra Dagbladet, t.h.).

l’Orange understreker at zombier er mye lettere å jobbe med enn mange tror: – De blir sjelden distrahert av publikum og går mest i sine egne tanker. Noen synes det er litt ekkelt når de plutselig roper “braaaaiiinn!” midt i en visning, men de fleste tar det sporty og med godt humør.

– Det er kanskje ikke helt enkelt å forsyne dem alle med hva det nå er zombier spiser (menneskekjøtt og -hjerne, red. anm.), men her har vi fått til et utmerket samarbeid med Oslo Plastikkirurgi. Og det er ihvertfall både sunnere og betydelig billigere enn kokain.

Mer cutting edge motestoff her. Flere bleke modeller her

Tagged with →