Fremskrittspartiets landsmøte ble i helgen holdt uten Regjeringens 7 statsråder fra Frp, som har vært savnet siden valget.

Frps landsmøte måtte nøye seg med å se arkivklipp av Siv Jensen fra fjorårets landsmøte. (Flickr/Fremskrittspartiet)

Frps landsmøte måtte nøye seg med å se arkivklipp av Siv Jensen fra fjorårets landsmøte. (Flickr/Fremskrittspartiet)

Rett etter valget skal partiets statsrådskorps ha steget brått, før de så forsvant under radaren. Det eksisterer per i dag ingen spor som indikerer hvor statsrådene kan befinne seg.

Igjen står fortvilte Frp-tillitsvalgte med en stor bunke valgkampløfter de nå ikke får realisert. Det opereres med ulike teorier på hva som kan ha skjedd:

Terrorisme

Statsrådene kan ha blitt kapret. Gjerningspersonen kan være en intern skikkelse som over tid ha vunnet statsrådenes tillit. En av de hovedmistenkte i følge denne teorien er stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som lenge har valgt en egen kurs internt.

Ferie

Statsrådene kan, slik de var vant til som stortingsrepresentanter, ha tatt en lengre ferie på ubestemt tid i Spania. Det kan være dårlig telefondekning i området og wifi-passordene på de spanske strandbarene er sjeldent enkle å huske.

Ulykke

Statsrådene kan ha falt bevisstløse i møtet med byråkratiet, som uten varsel kan ha overrumplet statsrådene med søvndyssende dokumenter med en uvant høy frekvens av faktaopplysninger og argumenter både for og imot lovforslag.

I skjul

Statsrådene kan ha latt seg overmanne av plutselig å skulle ta ansvar for sine ytringer. Det fryktes at noen av dem kan ha prøvd å gjennomføre valgløftene og dermed innsett den manglende realismen i sin politikk. Regjeringsbyggene er fulle av krinker og kroker hvor statsrådene kan befinne seg, og letingen kan ta lang tid.

Ingen optimisme

Myndighetene innrømmer at de føler ingen grunn til optimisme.

– Fremskrittspartiets landsmøte ble framskyndet, i et siste desperat håp om å lokke fram Frp-statsrådene. Men tilsynelatende til ingen nytte…