NRK rydder endelig opp i valgdekningen sin. Ifølge kanalen, skjer dette etter folkelig protest mot politikere som bare maser i vei med all politikken sin og ikke slipper programledere og kommentatorer til. Neste partilederdebatt vil NRKs politiske redaktør, Kyrre Nakkim, oversette direkte mens politikerne snakker.

Kyrre Nakkim viser OK rundt i de nye studiolokalene på Marienlyst, og setter seg stolt inn i kommentatorboden, som er identisk med den som ble brukt i originalversjonen av “Kvitt eller dobbelt”.

– Jeg skjønner at mange synes samfunnet blir forvirrende. Når jeg har sett på døvenyheter, har jeg alltid tenkt at hva om jeg satt der og kommenterte underveis. Hadde ikke det vært noe. Når jeg ser filmer på dvd, har jeg alltid på kommentatorsporet. Og jeg må vel innrømme at jeg har en tendens til å lene meg over skulderen på tilfeldige folk som står og diskuterer og formidle den opprinnelige ordlyden i det som blir sagt.

– Men er ikke dette veldig forstyrrende, Kyrre Nakkim?
– Det du sier nå er at vi skal sette et mikrofonstativ foran politikerne, trekke oss ut av landet og la dem snakke uavbrutt i 1001 natt.

– Nei, det var ikke det jeg sa. Og jeg synes til og med dette er en fare for demokratiet.

– Så du mener at kringkasting ikke er et spleiselag, coyright Kristin Halvorsen, royalties er på vei i posten, hvor seerne har betalt meg for å skjøtte et demokratisk ansvar som jeg nå altså skal sno meg unna.

– Kyrre Nakkim, kan du være så snill å slutte å simultanoversette meg?

– Jasså, det du sier er at du ønsker å sno deg unna å betale kringkastingsavgiften?

– Slutt å si “sno unna”.

– Slutt å si “sno unna”.

– Det var ikke kommentering, det var herming.

– Den som sier det, er det sjøl. Du er det.

Tagged with →