Norske feminister debatterer ved å publisere undertøysbilder av seg selv. – Det er dette vi har kjempet for alle disse årene, uttaler framtredende feminister.

Smak på den, sexister! (Foto: Helle Vaagland)

– Endelig kan vi diskutere vår sak på våre egne premisser. Nuff said, uttaler lederen i det nystartede N.U.F.F. (Norske undertøysfeminister forent), feminist og ergoterapeut Trine-Lill Rustad.

– At mange menn sikkert ergrer seg grønn over at vi jenter legger ut lettkledde bilder av oss selv på nettet, gjør bare seieren enda søtere.

Teknologidrevet trend
Sogndølen Rustad hevder at ny teknologi gjør det enklere å være feminist på bygda.

– Med framveksten av mobilkamera og sosiale medier kan jeg ta bilde av meg selv halvnaken og publisere det, uten å hyre inn bygdas eneste mann med profesjonelt speilrefleksutstyr og kontakter i Oslo. Som alltid også er bygdas sleipeste mann, sukker hun.

– Men det riktige kvantespranget er at jeg slipper å sitte i timevis og diskutere feministisk teori, sier Rustad og peker på en stabel med tjukke bøker. Alle med bokmerker mellom side 10 og 15.

– Akkurat nå var det faktisk en mann på Twitter som tilbød meg 1000 kroner for et av mine undertøysbilder. Haha, ikke vet han at jeg skal bruke pengene til å finansiere enda mer kritisk undertøyssfeminisme, sier den frigjorte ergoterapeuten.

– Simone de Beauvoir! Si hei til mine venner: Det første kjønn og Det annet kjønn! skråler Rustad og presser brystene sine inn i mobilkameraet.