Kronprinsparet ber deg om å holde deg på avstand når de nå reiser på en to måneder lang ferie for din regning. – Vi ønsker å oppleve nye kulturer som en familie, og ber om forståelse for at vi ikke vil forstyrres mens vi bruker pengene dine, sier kronprinsen.

(Foto: Håkan Dahlström, Flickr/CC).

Kronprinsparet understreker at dette er en privat reise de betaler av de private midler du har gitt dem.

I en kommentar uttrykker det norske folk grenseløs takknemlighet for at vi har en kongefamilie som bruker pengene våre med en verdighet og dannelse vi vanlige plebeiere bare kan drømme om.

Gjennom reisen skal familien lære at folk lever på forskjellige måter i ulike kulturer, forklarte kronprinsen: – Blant annet er det kjempeforskjeller mellom all inclusive-resortene på Maldivene og Seychellene, utdypet han.

Det skal også bli anledning til å se på fattige: – Vi har besluttet å besøke noen slumområder for å spre litt verdighet. Og for å vise barna våre hvordan det kan gå dersom man er uforsiktig i valget av foreldre.

Kronprinsesse Mette-Marit sier i en kommentar at dannelsesreisen kommer til å bli “kjempeinteressant” og “kjempespennende”, hvorpå hun sporenstreks ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris og et æresprofessorat i retorikk ved Høgskolen i Bø.

Kronprinsparet lovte imidlertid å fortelle deg om det spennende de hadde brukt pengene dine til ved hjemkomsten. – Og selvsagt en festlig suvenir – hva med “I paid for the luxury holiday of a filthy rich prince and all I got was this lousy t-shirt”?