Trine Skei Grande hevder at det er “tabu å være single. Det kan Kristin (23) skrive under på. I over to år har hun latt som om hun er sammen med Steinar (42) for å unngå samfunnets fordømmelse. Nå har hun endelig tatt det modige skrittet ut av skapet og stått fram med sin mørke hemmelighet.

Kristin (t.h.) på byen sammen med Steinar og intetanende venninne.

Kristin (t.h.) på byen sammen med Steinar og intetanende venninne.

– I to år har jeg fortalt vennene mine om Steinar, en gutteaktig sosialantropolog med sansen for det gode liv. Jeg var sikker på at de ikke ville takle å høre den rystende sannheten – at jeg var singel, sier Kristin til Opplysningskontoret.

– Etter hvert maste vennene mine så mye om å få møte ham at jeg laget en “Steinar” i helfigur og tok ham med på byen (t.v.). Heldigvis var alle vennene mine så drita at de ikke merket noe spesielt. Men da jeg kom hjem den natta med Steinar under armen innså jeg hvor dypt jeg hadde sunket. Jeg bestemte meg for at jeg ville stå fram som singel, koste hva det koste ville!

– Jeg samlet mine nærmeste venner og familie hjemme hos meg, ba alle om å holde seg godt fast, før jeg sa de tre magiske ordene: “Jeg er singel”. Jeg fortsatte: “Ja, jeg går på byen når jeg vil, har eksperimentell sex med nye partnere ukentlig og sover til tolv hver helg. Det er helt jævlig.”

Kristin forteller at hennes gifte naboer nå trekker for gardinene når hun går forbi. Det verste er likevel at moren hennes har brutt kontakten: – Hun taklet vel ikke at jeg var “sånn”, sier Kristin. – Men jeg kunne ikke fornekte hvem jeg var lenger, avslutter hun, før hun går ut i den lyse vårkvelden, stålsatt for en ny kveld med uforpliktende, hemningsløs og hedonistisk utfoldelse.


Tagged with →