Førstebetjent Bjørnar Brandtzæg forteller at Kripos nå står ved gjennombruddet av en bred nasjonal etterforskning innen kakekriminalitet hvor alle syv sorter skal være rammet: – Det vi har sett nå er bare toppen av kransekaka – bokstavkjekslig talt.

Gjerningsmennene har blant etterlatt kryptiske meldinger i knuste fattigmenn. - Vi tror de etterlater disse grammatikalsk uvørne, logisk uforklarlige meldingene å forpurre etterforskningen. Men det kan selvsagt også være at de ønsker å støtte Märthas engleskole, sier førstebetjent Brandtzæg. (Flickr/CC/simple effulgence)

Gjerningsmennene har blant etterlatt kryptiske meldinger i knuste fattigmenn. - Vi tror de etterlater disse grammatikalsk uvørne, logisk uforklarlige meldingene for å forpurre etterforskningen. Men det kan selvsagt også være at de ønsker å støtte Märthas engleskole, sier førstebetjent Brandtzæg. (Flickr/CC/simple effulgence)

Dette er, i følge Kripos, forbrytelsene røverbanden skal ha stått bak rundt om i landet:

– Stjålet fra en fattigmann
– Rettet ut en krumkake
– Nektet å gjengjelde en hjortetakk
– Devaluert kokosmakronen
– Veltet bordstabelsbakkels
–  Uttalt “Ich bien nich eine berlinerkrans”
– Bakt sandkake med ekte sand

Øst-europeisk bande mistenkt
– Vi opererer med en hypotese om at det står en organisert øst-europeisk bande bak. Vi opererer for øvrig i all etterforskning med en hypotese om at det står en organisert øst-europeisk bande bak, forteller førstebetjenten.

– Paradokset er selvsagt at øst-europeere jo egentlig er dårlige til å organisere seg, men også at vi ikke helt klarer å se vinningshensikten.  Dette kan derfor ikke være annet enn et forsøk på å ramme den norske nasjonalarven – julekaker. Det vi skal leve av når oljen tar slutt.

Blir film
Skaperne av filmserien med “Varg Veum” er i forhandlinger om å lage syv nye, bergensbaserte filmer for hver av de syv kakeslagene, som igjen er ment å være metafor for de syv dødsyndene. De første filmene har arbeidstittelene “Mordmonsen” og “Hvitsirupsnippene”.