I et siste desperat forsøk på å stanse bølgen av drap og voldskriminalitet har Oslo-politiet øremerket fem stillinger til “uortodokse, skilte, ubarberte menn med tilknytnings- og alkoholproblemer som nekter å følge regelboka og som er harde utenpå, men myke inni”.

Fra Oslo-politiets nye stillingsannonse. (Foto: emorse/Flickr/CC).

Det er forskere ved Institutt for introspektiv litteraturkriminologi ved Politihøyskolen som gjennom nitide studier har kommet fram til at denne typen etterforskere har en oppklaringsprosent på 99,9. Dette er 89,9 prosent høyere enn Oslo-politiet for øvrig.

– Den siste 0,1 prosenten forekommer uten unntak i spesialetterforskernes “siste sak”, sier førsteamanuensis Bruno Håpnes.

– Vi anbefaler derfor politiet så langt det er mulig å unngå denne typen saker, utdyper han.

Resultatene forbedres ytterligere dersom etterforskerne tildeles en kjedelig assistent med et normalt middelklasseliv som slites mellom sin nesegruse beundring for etterforskeren og en neglisjert og tilsidesatt gravid kone, ifølge forskerne.

Spesialetterforskerne skal kunne settes inn i alle typer etterforskninger, men er spesielt effektive i saker som må løses på 24 timer ved å knekke en intrikat gåte som krever kjennskap til middelalderpoesi, satanisme og sadonekroprostitusjonsmiljøet.

Menn med bokstavrim i for- og etternavn oppfordres til å søke.