Ingunn Yssen mener LO ikke har tatt noe oppgjør med mobbekulturen. Hun krever nå at fagbevegelsen finansierer et eget museum dedikert til lidelsene hun har vært utsatt for og omgjør 1. mai til the International Ingunn Yssen Remembrance Day.

Ingunn Yssen før og etter møtet med Gerd-Liv Valla. (Foto: Vallacaust-museet).

Ingunn Yssen før og etter møtet med Gerd-Liv Valla. (Foto: Vallacaust-museet).

Det nye Vallacaust-museet skal plasseres midt på Youngstorget, og stille ut flere av gjenstandene Valla brukte til å mobbe Yssen med. Blant annet vil teppet Valla stadig kalte Yssen inn på stilles ut i en egen monter. En krøllete og tårevåt billettstump skal bære taust vitnemål om en traumatisk hendelse på en nordisk flyplass, i museet kalt “Helsinki-pogromen”. En rystende billedserie (t.v.)  skal dokumentere hvordan Valla forvandlet Yssen fra gladjente i utfordrende klær til en moderat kledd, grå mus.

Yssen vil selv fungere som tidsvitne på Vallacaust-museet. – Vi må sørge for at våre barn aldri glemmer, sier en gråtkvalt Yssen, som også krever å få Vallacaust-undervisningen inkludert i læreplanen for grunnskolen.

– Noen vil kanskje hevde at du lager en vel stor sak ut av dette?

– Jasså, du er en Vallacaust-fornekter du også? Folkets Hus er smekkfullt av quislinger som deg, sier en opprørt Yssen til Opplysningskontoret. – Sannheten er at Ap, LO, VG, Fritt Ord, AUF og Framfylkingen – hele makteliten jobber for å forfalske historien, renvaske Valla og undergrave min troverdighet. Tror du det er tilfeldig at samtlige bilder som er tatt av meg i norske medier i dag framhever de overdimensjonerte ørene mine? Hæ? spør hun retorisk.

Yssen avviser at det er hun som er paranoid: – Det sier de bare fordi de er ute etter å ta meg.
Stem på Bloggrevyen

Se også hva den borgerrevolusjonære bloggen Folkets Røst har å si om saken.

Tagged with →