(Flickr/CC)

(Flickr/CC)

Åge Hareide sa i dag opp som norsk landslagtrener i fotball. I en overraskende vending tar Norges fotballforbund nå all skyld for de dårlige resultatene og forklarer at Hareide faktisk har trent Norge basert på NFFs lilleputtkriterier.

– Ved et uhell var kontrakten vi inngikk med Hareide en vi vanligvis bruker for idrettsledere på barnenivå. Resultatet er at det i Hareides kontrakt står svart på hvitt at det viktigste er å delta. Dette følges opp av et avsnitt om tap og vinn med samme sinn. Det er også herfra formuleringen om “stolte øyeblikk” er hentet. Vi har selv lurt på hvorfor Hareide selv var så blid tross elendige resultater, men nå vet vi endelig svaret, sukker forbundspresident Karen Espelund.

Hareide er selv lei seg for sammenblandingen og utelukker ikke at Norge hadde vært både verdensmestere og europamestere om den rette kontrakten var blitt forelagt ham.

– Jeg har fulgt reglene i kontraktene og latt alle spille like mye. De fleste har også vært med som såkalte muntrasjonsråd. Prestasjonene har ikke vært i høysetet.  Samtidig har det vært veldig befriende å trene landslaget uten å ofre resultatene én tanke.

Hareide vil gjerne benytte anledningen til å rette fokuset mot den negative retningen moderne fotball har tatt.

– Målene har fått for mye å si i moderne fotball. Det virker som om det er det eneste som står i hodet på fansen og media. Hva har skjedd med idrettsglede og dugnadsånd?

Mer bakgrunn her og her og her.

Stem på Bloggrevyen

Tagged with →