Etter flere oppslag om Mette-Marits kostbare smykker reagerer nå de bevilgende myndighetene: Istedenfor smykker til hundretusener velsignet av tibetanske åndelige, skal Mette-Marit nå tilbys halskjeder til en femtilapp fra Accessorize påstrødd englestøv fra Märtha Louise.

– Med dette slår vi to fluer i en smekk, sier førstekonsulent i Fornyings- og Administrasjonsdepartementet (FAD), Bjørnar Brandtzæg. – Vi sparer penger og Märtha får noe å gjøre.

Foto: Snowflake2235 (CC)

FAD har merket seg at Mette-Marit har valgt å importere åndelige gjenstander fra andre siden av kloden når hun har en person med daglig kontakt med åndeverdenen i sin egen familie:

– Snakk om å gå over Himalaya etter vann, sier Brandtzæg. – Karbonnøytralt er det jo heller ikke.

– Dessuten er det viktig å profilere den norske koko-religiøsiteten, som vi ser på som en bransje i vekst, understreker Brandtzæg.

Slottet stiller seg foreløpig avventende. Etter det Opplysningskontoret erfarer har Mette-Marit tilbudt seg å få noen til å spille inn en CD til de fattige bare hun får beholde en særlig åndelig ørering som går «sabla godt» til den rosa Valentino-kjolen.